Kindertekeninganalyse

Een tekening kan zoveel meer vertellen dan woorden.

 

Wanneer een kind een leeg blad voor zich heeft en gaat tekenen zal hij/zij gaan tekenen wat hij/zij van binnen voelt. Ieder kind tekent bijvoorbeeld wel eens een huis. U denkt misschien wat kun je daar dan uithalen, maar als we verder gaan kijken kunnen we heel veel zien.

Want hoe groot is het huis? Mag je in het huis binnenkomen, zit er een klink? Zijn er ramen en staan deze open of dicht of misschien zijn er wel luiken getekend? Naast deze details let Sasja ook op de kleuren, de lijnen en de figuren die zijn getekend.

 

Door de kennis als beeldend vaktherapeut en de opleiding om kindertekeningen te kunnen lezen, heeft Sasja ruime ervaring om een goed beeld te geven wat er zich in uw kind afspeelde tijdens het tekenen.

 

Soms zegt het alleen iets over dat moment, maar sommige tekeningen kunnen ook heel vaak voorkomen of je voelt dat een tekening een bijzondere boodschap met zich meedraagt. Dan kan het zinvol zijn om deze te laten “lezen”. Door te weten wat er in je kind speelt, kan je kind zich beter begrepen voelen.

 

Wij bieden u graag een uitgebreide analyse van de tekening van uw kind. Daarin vindt u informatie over: de leeftijdsfase van uw kind, de figuren die voorkomen in de tekening, positionering van de tekening, kleurgebruik en andere opvallende zaken.

 

U kunt meedoen door, na betaling, de tekening (max. A4) op te sturen naar PUUUR Jezelf. Op de achterkant schrijft u de leeftijd, het geslacht van uw kind, het retouradres, plus eventuele bijzonderheden en/of vragen. Binnen drie weken krijgt u de tekening van ons terug, inclusief de uitleg over de tekening.

 

Een tekening lezen geeft een indicatie van de situatie. Voor een meer uitgebreider beeld van uw kind, raden wij u aan om aantal sessies beeldende vaktherapie te boeken. Hierbij kan uw kind echt gezien worden, om een nog completer beeld te krijgen.